Referenties

Wat een mooie ervaring!

"Hilbrand heeft mij laten zien dat mijn stress volledig werd veroorzaakt door hoe ik reageerde op iedereen. Nu begrijp ik dat ik het zelf deed en er niet mee kon stoppen. Maar nu weet ik hoe ik er wel mee kan stoppen en kan zorgen dat het nooit meer gebeurd. Mijn leven werd bepaald door alles en iedereen en eigenlijk voelde ik mij nooit goedgenoeg. Dat is nu totaal anders. Door gerichte oefeningen en de geweldige uitleg ben ik in gaan zien dat ik zelf een invulling aan mijn leven kan geven. Dat valt niet mee en ik heb een aantal keren op het punt gestaan er mee te stoppen, maar wat ben ik blij dat ik heb doorgezet."

Karin - manager callcenter

Hilbrand neemt alle tijd.

"Direct aan het begin van de eerste sessie werd me al verteld dat ik het eerst moest begrijpen voordat ik iets zou doen. Hilbrand neemt alle tijd om alles uit te leggen en daardoor begreep ik in welke fuik ik gevangen zat. Nooit ging het bij mij automatisch, altijd was er iets waardoor dingen niet liepen. Ik heb menig paniekaanval gehad maar Hilbrand heeft me doen inzien dat ik mijn eigen ellende in stand hield. En daarna heeft hij mij een aantal technieken geleerd die ik nog elke dag gebruik. Het effect is dat ik een heel ander leven heb gekregen en dat ik mijn leven in mijn eigen handen heb genomen."

Henk - business controller 

Hilbrand weet waar hij het over heeft.

"Hilbrand motiveert je voortdurend om door te gaan. Hij is heel duidelijk en zeer doelgericht en daar heb ik heel veel aan gehad. Hij is ook enorm vriendelijk en behulpzaam en heeft een geweldige inlevingsvermogen. Hij weet waar hij het over heeft. Hij legt het zo uit dat ik het ineens begreep en dan is het zo enorm logisch. Dat heeft bij mij geleid tot een heel ander leven. Ik moest heel veel zelf doen, en dat is juist goed, want een ander kon mijn stress niet oplossen. Zelf doen is noodzakelijk omdat het anders niet werkt. Dat heb ik heel duidelijk gemerkt en ik ben daar heel erg dankbaar voor. Gelukkig heeft Hilbrand heel veel kennis en heel veel tools waardoor ik het als gemakkelijk heb ervaren. Maar eerst moet die knop om."

Willem - teamleider financiën

Hij wist een veilige sfeer te creëren

"Hilbrand is iemand die je snel op je gemak stelt. Hij wist een veilige sfeer te creëren voor mijn eerste sessie die ik best een beetje spannend vond. Nu ik een aantal weken verder ben na een paar sessie merk ik duidelijk verschil tussen de "ik" voor en na deze sessies. Alle spanning is weg. Bepaalde, minder positieve gedachten over mezelf zijn er nog steeds, maar er zit op de een of andere manier geen "lading" meer op en het bepaalt niet langer mijn gedrag. Vooral mijn directe omgeving valt dit ook op en is wellicht nog verbaasder dan ik dat dit het resultaat kan zijn, al na 2 sessies. Het resultaat is vele malen beter dan mijn psycholoog heeft bereikt in die lange sessies. Ik ging naar hem toe met een instelling van "baat het niet, dan schaadt het niet", en uiteindelijk heeft het mij heel veel positiefs opgeleverd. Het enige dat ik jammer vind is dat ik Hilbrand niet eerder heb ontmoet."

Kees - manager ad interim

Hilbrand is zo gewoon en hij begreep mij direct.

"Al bij de eerste sessie was ik enorm opgelucht.Hilbrand is zo gewoon en hij begreep mij direct. Het was een bijzondere ervaring en na de tweede sessie voelde ik mij al heel anders. Eigenlijk al heel veel beter. Ik heb jaren lang gepiekerd en het was nooit goed wat ik deed. Zelfs in mijn huidige baan die heel veel drukte met zich meebrengt bleef ik piekeren en ik dacht dat ik het nooit goed kon doen. Hilbrand heeft me laten zien dat het ook anders kan en niet alleen dat, hij heeft me ook enorm geholpen met allerlei oefeningen om anders in het leven te staan. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb."

Eline - supply chain manager

Ik ben ben geen slachtoffer meer van stress dankzij Hilbrand!

"Ik dacht dat alles mij gewoon overkwam en dat ik overal iets mee moest doen. Ik had het altijd enorm druk en dacht dat ik daardoor een burn-out had gekregen. Ik had geen idee dat ik het over mezelf afriep. Wat een inzichten heb ik gekregen en wat goed hoe Hilbrand mij heeft geholpen. Heel erg blij mee! En wat een geweldig inzicht dat ik niet meer slachtoffer ben maar gewoon een mens die er mag zijn. Het overkomt met niet weer, het gebeurt en ik moet vanuit mezelf reageren. Ik heb nu een veel rustiger leven en kan mijn werk veel beter aan."

Irene - directiesecretaresse 

Hilbrand is niet gemakkelijk en hij eiste nogal wat van mij....

"Ik begreep pas wat stress was en wat het met mij deed na de eerste sessie met Hilbrand. Heel erg verhelderend en wat heeft het mij enorm geholpen. Hilbrand is niet gemakkelijk en hij eiste nogal wat van mij, maar toen ik begon merkte ik eigenlijk al direct verschil. Mooi was dat ik van hem een trigger-dagboek moest bijhouden, waarin ik moest opschrijven wat mij aanzette tot bepaald gedrag, want daar bleek ik stress van te krijgen. Stress zat helemaal niet in mijn hoofd maar in mijn lichaam, want mijn emoties stuurden de stress aan. Dat had ik nog nooit zo gehoord, maar de sessies bij Hilbrand hebben mij enorm geholpen en ik kan nu zeggen dat ik leef zonder stress!"

Jolanda - teamleider planning

Ik heb geleerd stress te overwinnen en heb nu een heel ander leven

"Ik moest heel veel zelf doen en eigenlijk was dat best heel erg moeilijk. Want voordat ik geloofde dat ik mijn eigen stress helemaal zelf veroorzaakte dacht ik echt dat ik er niets aan kon doen. Er was een geweldige weerstand in mijzelf om het op te lossen, maar met de hulp van Hilbrand is dat heel goed gelukt. Hij had me al gewaarschuwd voor de de enorme weerstand waar ik tegenaan zou lopen en hij heeft gelijk gekregen. Maar hij heeft mij geleerd hoe ik dat kon overwinnen en ben de dingen gaan doen die hij mij zei te doen. Nu heb ik een heel ander leven.

Pieter - teamleider facilitair