Vraag en antwoord

Ik ben een werknemer, kan ik ook geholpen worden?

Hoe groot is de kans dat dit gaat werken?

Zijn alle problemen m.b.t. stress en verzuim opgelost na dit programma?

Zijn er (verborgen) kosten verbonden aan het programma?

Natuurlijk. Deze training is juist opgezet voor werknemers die in hun werk (of privé) veel stress ervaren. Overleg met je werkgever of je kunt aansluiten bij ons programma zodat je in 6 weken verlost zult worden van stress. Daarnaast zorgt het programma ervoor dat je een gelukkiger leven gaat leiden. Zoals je wellicht weet is stress de grootste veroorzaker van lichamelijke klachten. Ook jouw lichamelijke kwalen zullen afnemen of mogelijk zelfs verdwijnen doordat je jouw stress oplost.

Doen jullie ook In-Company trajecten en maatwerk?

Die kans is heel erg groot. 100% garantie kan ik niet geven omdat het vooral afhangt van jouw inspanningen. Niemand kan jouw stress wegnemen, dat kun jij alleen zelf doen. Maar met dit programma leer je alle methoden die je nodig hebt om jezelf te verlossen van jouw stress en de daarmee samenhangenden lichamelijke klachten.

Het is een programma van 6 weken waarin je elke week één dag zult worden ondergedompeld in alle methoden om jouw stress op te lossen. Indien je zelf tijd neemt om jouw stress op te lossen zul je al na enkele weken resultaat merken en je zult merken dat je je steeds beter gaat voelen. Mijn ervaring is dat je altijd bezig zult blijven om de stress op te lossen, maar door jouw ervaringen in het programma zul je alleen maar blij zijn dat je dit kunt doen.

Het eerlijk antwoord is JA. Niet in de zin van kosten qua geld, maar wel dat ik van mijn cliënten eis dat ze dagelijks 2 tot 3 uren besteden aan zichzelf, omdat niemand de stress voor ze kan oplossen. De grote vraag is dan ook of u als werkgever bereid bent om uw medewerkers de gelegenheid te geven door ze gedurende 6 weken een paar uur per dag vrij te geven om aan zichzelf te werken. Dat brengt vanuit het bedrijf natuurlijk kosten met zich mee, maar aan de andere kant levert het enorm veel voordeel op omdat uw medewerkers daarna zonder stress zullen werken. Dit is in ieder geval een enorme reductie op de kosten van ziekteverzuim, naast de meer intrinsieke voordelen zoals medewerkers die innovatiever worden, medewerkers die net dat stukje harder lopen wanneer het nodig is, etc.

Het antwoord is JA, maar het programma is wel volledig gericht op 6 weken aan jezelf werken om de stress en dat ongelukkig leven op te lossen. De deelnemers zullen hiertoe 1 dag per week op een mooie locatie zijn waar ze alle methoden en methodieken leren om zichzelf te bevrijden van stress. Vaak is de werkomgeving (wanneer het programma In-Company zal worden gedaan) te onrustig omdat de deelnemers altijd zullen worden herinnerd aan het werk en nog net even dat ene telefoontje moeten plegen. Dat heeft minder effect dan wanneer de deelnemer(s) op een locatie buiten de werksfeer zijn. Voor specifieke doeleinden is het altijd mogelijk om zaken In-Company te doen. Bel mij gerust op om de mogelijkheden te bespreken.